شایان ذکر است، با عنایت به عدم تکمیل و بهره برداری کامل از واحد تصفیه پساب صنعتی (Waste Water Treatment) تأسیسات میدان نفتی آذر و نهائی نشدن ساخت پمپهای تزریق پساب با فشار بالای 325 بار نسبی، پساب ارسالی به حوضچه تبخیر حاوی ضایعات نفت بوده که با گذشت زمان و اختلاف چگالی بین آب و نفت، سطح آب در حوضچه های تبخیر با لایه نازکی از نفت پوشانده شد.
در همین راستا، شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر در جهت انجام تعهدات خویش برای محافظت حداکثری از محیط زیست منطقه، چگونگی جمع آوری و پاکسازی آبهای آلوده به ترکیبات نفتی را در دستور کار خود قرار داد.
با تلاش مدیران و کارشناسان این مجموعه، برای حل این مشکل فراخوان و مذاکرات با محققین و مراکز دانشگاهی در راستای حمایت از تولید ملی و رشد صنایع داخلی صورت گرفت که نهایتاً منجر به عقد قرارداد با دانشگاه علم و صنعت ایران شد.
از این رو با تلاش و تعامل فنی بین دانشگاه علم و صنعت ایران و شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر، ورود به حوزه طراحی، ساخت، آزمایش و بهره برداری عملیاتی از دستگاه جمع آوری کننده آلودگی نفتی، با سرعت قابل توجه و طی مدت زمان 35 روز، با موفقیت به پایان رسید.
دانشگاه علم و صنعت ایران در جهت رفع این چالش، با در نظر گرفتن مجموعه تولید توان " پاورپک "، شناور اسکیمر و نیز موتور دیزل با قدرت 30 کیلو وات به صورت کاملاً مستقل در قالب یک بستة کامل برای جمعآوری لکههای نفتی با تمامی امکانات لجستیک اقدام نمود.
از مزایای ساخت و بهره برداری این فناوری که به صورت داخلی و تولید ملی می باشد، می توان به کاهش چشمگیر هزینه تا حدود 10 برابر نسبت به نمونه های خارجی و صرف زمان بسیار کوتاهتر از ابتدای مرحله سفارش گذاری تا ساخت اشاره نمود.
جهت مشاهده بازتاب خبر در رسانه ها به لینک های ذیل مراجعه فرمائید :
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی شانا
وب سایت صندوق بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت
لینکدین سروک آذر
آپارات سروک آذر